به گفته های دکتر ماکان آریا پارسا انواع شتاب دهنده ها یا Accelerator به عنوان یک نهاد کاربردی محیطی را فراهم می کنند تا کارآفرینان و تیم های استارتاپی بتوانند ایده های خود را به شکل یک کسب و کار قابل اجرا تبدیل کنند و به بازار عرضه نمایند. این برنامه ها معمولا به مدت محدودی برگزار می شوند و شامل آموزش ها، مشاوره ها، شبکه سازی، حمایت مالی و فضای کاری مشترک می باشند.
انواع شتاب دهنده ها اغلب با هدف افزایش سرعت رشد و توسعه تیم های استارتاپی فعالیت می کنند. همچنین از طریق ارائه منابع و امکانات لازم به آن ها کمک می نمایند تا به سرعت وارد بازار شوند و رشد کنند. این برنامه ها اغلب با همکاری صنایع مختلف، شرکت های سرمایه گذاری و سازمان های حمایت کننده برگزار می شوند. بدین ترتیب برای کسب و کار های نوپا فرصت های بسیار ارزشمندی فراهم می نمایند.
انواع شتاب دهنده چیست؟
همانطور که ذکر شد انواع شتاب دهنده ها یکی از مهم ترین منابعی هستند که برای استارتاپ ها و کسب و کار های نوپا در دسترس می باشند. از زبان دکتر ماکان اریا پارسا شتاب دهنده ها معمولا به صورت برنامه ریزی شده و ساختارمند، منابع و خدمات مختلف را برای استارتاپ ها فراهم می کنند تا آن ها را در مسیر رشد و توسعه یاری نمایند. با توجه به تنوع و گسترش انواع مختلف شتاب دهنده، استارتاپ ها می توانند با تحلیل نیاز های خود شتاب دهنده ای را انتخاب کنند که به بهترین شکل با آنان همکاری کرده تا در مسیر موفقیت قرار بگیرند. در ادامه به توصیف برخی از رایج ترین انواع مختلف شتاب دهنده خواهیم پرداخت.
شتاب دهنده عمومی
از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا شتاب دهنده های عمومی یکی از رایج ترین انواع شتاب دهنده ها هستند که برای استارتاپ های مختلف فعالیت می کنند. این نوع شتاب دهنده ها خدمات گسترده ای را برای استارتاپ ها ارائه می دهند که شامل آموزش، مشاوره، حمایت مالی و فضای کاری می شوند. شتاب دهنده مورد نظر معمولا با شبکه های گسترده از جمله منابع، صنعت، وکلا، مشاوران و سرمایه گذاران همکاری دارد تا به استارتاپ ها کمک کند در مسیر خود با موفقیت حرکت نمایند. از آنجایی که شتاب دهنده های عمومی با تنوع وسیعی از استارتاپ ها همکاری می کنند، استارتاپ ها می توانند با انتخاب مناسب شتاب دهنده به بهترین شکل از خدمات و منابع آنان بهره ببرند و در مسیر رشد و توسعه قرار گیرند.
شتاب دهنده سازمانی
یکی دیگر از انواع شتاب دهنده ها، شتاب دهنده سازمانی است که به مجموعه اقدامات و فرآیند هایی اطلاق می شود که هدف آن تسریع و بهبود عملکرد و عملیات سازمان می باشد. این روش های جدید و نوین می توانند باعث افزایش توانایی رقابتی، بهبود کیفیت خدمات و کاهش هزینه ها گردند. برخی از روش های شتاب دهنده سازمانی شامل تغییرات در فرهنگ سازمان، بهره وری نیروی کار، بهره وری منابع مالی و اجرای فرآیند های بهینه سازی شده هستند.
از جمله روش های معروف انواع شتاب دهنده ها سازمانی می توان به Lean، Six Sigma و Agile اشاره کرد. با پیاده سازی شتاب دهنده سازمانی، ارگان مورد نظر قادر خواهد بود تا با رویکردی سریع تر و موثر تر به تغییرات پاسخ دهد و منافع اقتصادی را به دست آورد. این شیوه ها می توانند به شرکت ها کمک کنند تا از روند کسب و کار خود بهره ببرند و در مسیر پیشرفت و توسعه پیشرو باشند.
شتاب دهنده تخصصی
از دیگر شتاب دهنده های کسب و کار، شتاب دهنده تخصصی است. بر باور دکتر ماکان اریا پارسا این شتاب دهنده به کارآفرینان کمک می کند تا استعداد ها، ایده ها و کسب و کار های خود را به سرعت ارتقا بخشند. این برنامه ها معمولا از منابع مالی، توانایی های فنی، تجربه های قبلی و شبکه های ارتباطی استفاده می کنند. از این رو به کارآفرینان کمک می نمایند تا ایده های خود را به موفقیت تبدیل کنند. شتاب دهنده های تخصصی بسته به نیاز های خاص و موضوع کسب و کار می توانند متنوع باشند. همچنین معمولا تحت نظارت دولت، سازمان های غیر انتفاعی یا شرکت های خصوصی فعالیت می کنند. به طور کلی شتاب دهنده های تخصصی عنصر مهمی برای کارآفرینان هستند تا به سرعت، ایده ها و کسب و کار های خود را به سمت جلو هدایت نمایند و به اهداف خود در حوزه کارآفرینی دست یابند.
شتاب دهنده مجازی
شتاب دهنده مجازی از شتاب دهنده های کسب و کار نو ظهور است که شرکت ها و استارتاپ ها می توانند از طریق استفاده از واقعیت افزوده، فرآیند های آموزشی و توسعه مهارت ها را بهبود بخشند. در حقیقت با استفاده از شتاب دهنده مجازی افراد می توانند به صورت تعاملی تجربیات واقعی را تجربه کنند، بدون اینکه نیاز به حضور فیزیکی در محل آموزش داشته باشند. این فناوری به افراد امکان می دهد تا در محیط های مجازی گام های عملی را تمرین کنند و مهارت های جدیدی را آموزش ببینند. همچنین شتاب دهنده مجازی می تواند برای آموزش های پزشکی، نظامی، صنعتی و سایر حوزه ها استفاده شود. این فناوری در حال حاضر در حال توسعه و گسترش است و پتانسیل بالایی برای تحول در حوزه آموزش و توسعه فردی دارد.
شتاب دهنده دولتی
شتاب دهنده دولتی از دیگر انواع شتاب دهنده ها می باشد که توسط دولت یا سازمان های دولتی تاسیس شده است. در حقیقت هدف شتاب دهنده مورد نظر تسریع فرآیند رشد و توسعه اقتصادی و فناوری کشور می باشد. به اعتقاد دکتر ماکان اریا پارسا این شتاب دهنده ها معمولا به شرکت ها و استارتاپ ها کمک می کنند تا به بهبود در راندمان، افزایش فروش و توسعه محصولات دست یابند.
علاوه بر این شتاب دهنده های کسب و کار دولتی معمولا به شرکت ها خدماتی همچون منابع مالی، زیر ساخت های فنی، ارتباطات و سایر موارد کاربردی را ارائه می دهند. این نوع شتاب دهنده ها با هدف ارتقا اقتصاد ملی و ایجاد اشتغال در کشور تاسیس می شوند. بنابراین نقش مهمی در توسعه صنایع نو ظهور و افزایش رقابت پذیری کشور دارند.
این مطلب ادامه دارد… .
بدون دیدگاه