فرق استارتاپ با کارآفرینی از نگاه ماکان آریا پارسا

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا فرق استارتاپ با کارآفرینی یکی از مجهولاتی می باشد که امروزه بسیاری از ما با آن مواجه می شویم. توسعه تکنولوژی سبب شده است تا ما امروزه شاهد روش های نوینی  در کسب درآمد باشیم. استارتاپ و کسب و کارهای نوینی که در دامنه آن شکل گرفته است یکی از مفاهیم جدید در حوزه اشتغال می باشد. در بیشتر مطالب علمی و آموزشی ما شاهد کاربرد لفظ استارتاپ به صورت گسترده ای می باشیم. در واقع امروزه به اکثر کسب و کارهای نوپا استارتاپ گفته می شود. همین امر و تشابه سبب شده است تا بسیاری از ما کلمات استارتاپ و کارآفرینی را مترادف یکدیگر بدانیم.

دکتر ماکان آریاپارسا

این در حالی است که فرق استارتاپ با کارآفرینی بسیار بیشتر از تشابهات در آن می باشد. در نتیجه این دو فرایند اقتصادی کاملا در مسیری جدا از یکدیگر عمل می نمایند و شباهت چندانی با هم ندارند. ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی تشابهات و تفاوت های کارآفرینی با استارتاپ بپردازیم.

بیان مفهوم اجمالی دو موضوع فوق

در واقع برای بیان فرق استارتاپ با کارآفرینی نیاز است تا ابتدا شما را اندکی با مفهوم کلی این دو موضوع آشنا نماییم. کارآفرینی به مجموعه فرآیندی گفته می شود که در آن اقدام به راه اندازی و اجرایی نمودن یک کسب و کار جدید می نمایند.این کلمه مترادف کلمه متعهد شدن می باشد و در نهایت برای فرد کارآفرین ایجاد تعهد و وظیفه می نماید. بر باور دکتر ماکان آریا پارسا کارآفرینان از کوچکترین فرصت هایی برای ایجاد راهی جدید استفاده می نمایند و در این مسیر کاملا متعهد عمل می کنند. آنها با پذیرش ریسک ها و چالش های موجود در مسیر کارآفرینی در این مسیر وارد می شوند و دست به نوآوری و خلاقیت برای موفقیت در این مسیر می زنند.

این در حالی است که استارتاپ در واقع یک مجموعه اقتصادی جدید می باشد که توسط کارآفرین راه اندازی می شود. اصل مهم در پیدایش استارتاپ ها نوآوری و خلاقیت جمعی و گروهی می باشد. طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا به بیان دو ویژگی کلی در استارتاپ ها می پردازد که در ادامه به آن اشاره خواهیم نمود. اولین ویژگی بارز در استارتاپ ها این است که تکنولوژی در آنها مهمترین رکن می باشد. در نهایت عموما استارتاپ ها در حول و هوش تکنولوژی نوین ایجاد می گردند. دومین عنصر مهم در استارتاپ ها پتانسیل بالای آنها در توسعه می باشد. به خصوص می توان از این ظرفیت عظیم در دنیای اقتصاد الکترونیک و تکنولوژی محور بیشترین استفاده را نمود.

فرق کارآفرینی و اشتغال

فرق استارتاپ با کارآفرینی و بررسی تفاوت اساسی در استارتاپ ها

دکتر ماکان آریا پارسا اعتقاد دارد که شناخت هر چه بیشتر فرق استارتاپ با کارآفرینی می تواند به شما کمک نماید تا با آگاهی بیشتری در هر یک از این دو مسیر قدم گذارید. همچنین این امر می تواند به شما کمک نماید تا فرصت های موجود در هر یک از این دو مسیر را بهتر بشناسید و مورد استفاده قرار دهید. استارتاپ ها مجموعه های اقتصادی می باشند که در ابتدای مسیر راه اندازی خود قرار دارند. به طور معمول راه اندازی استارتاپ ها با کمک و مدیریت دقیق تعدادی کارآفرین صورت می پذیرد. این افراد معمولا با در نظر گرفتن یک ایده جمعی در زمینه ارائه خدمت خاصی اقدام به تاسیس استارتاپ ها می نمایند. اما در این بین می توان شاهد تفاوت های اساسی بین استارتاپ ها با سایر روش های کسب و کار باشیم. در واقع عنصر خلاقیت در استارتاپ ها نقش مهمی را ایفا می نماید و نبود آن سبب کند شدن مسیر توسعه کسب و کار شما می شود.

برای مثال ممکن است کسب و کارهای کوچک در زمینه خاصی فعال باشند که سایر مجموعه ها نیز در آن زمینه فعالیت می نمایند. اما در فرایندهای جاری در استارتاپ ها علاوه بر ارائه خدمات خاص ما شاهد تفاوت های نوآورانه ای نیز در آن مسیر می باشیم. در نهایت می توان اینگونه بیان نمود که هدف از راه اندازی استارتاپ ها خلق محصول و ارائه خدمتی جدید می باشد.

فرق کارآفرینی و نوآوری

فرق استارتاپ با کارآفرینی و بررسی تفاوت اساسی در کارآفرینی

حال باید برای شناخت فرق استارتاپ با کارآفرینی نیاز است تا به بررسی تفاوت ها در مبحث کارآفرینی بپردازیم. از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا اصولا کارآفرینان همان افراد پویایی می باشند که در اغلب فعالیت های اقتصادی نقشی پویا ایفا می نمایند. اما باز هم میتوان تفاوت های اساسی بین فعالان اقتصادی و افراد کارآفرین یافت. اصولا فعالان اقتصادی افرادی هستند که از زمان و سرمایه خود در جهت توسعه و راه اندازی یک کسب و کار استفاده می نمایند. در حالیکه کارآفرینان افرادی می باشند که بازهم در راه اندازی و کسب و کارهای جدید از زمان و سرمایه خود استفاده می نمایند. در نهایت می توان اینگونه بیان نمود که این دو مورد دارای الگوی اجرایی متفاوتی نسبت به یکدیگر می باشند. البته گاهی نیز مشاهده شده است که کارآفرینان اقدام به ارائه خدمات سنتی در قالب دیگر و مدرن تری می نمایند که باز هم در حوزه کسب و کارهای شاخه کارآفرینی دسته بندی می شوند.

 

تفاوت های مهم در حوزه عملکردی بین دو روش مورد بحث

دیگر فرق استارتاپ با کارآفرینی در حوزه های فعالیتی آنها می باشد. همانگونه که بیان شد دامنه فعالیت در استارتاپ ها حوزه فناوری و تکنولوژی می باشد. آنها می توانند در حوزه هایی ک می شود از این ظرفیت عظیم نهایت استفاده را نمایند. روند اجرای کار نیز از دیگر موارد قید شده برای فرق استارتاپ با کارآفرینی می باشد. در واقع کارآفرین پیش از ورود به هر کسب و کاری نسبت به آن شناخت کافی پیدا می نماید و سپس در آن حیطه وارد می شود. در حالی که در استارتاپ ها اقدام بدون برنامه ریزی خاصی صورت می گیرد و غالبا این کسب و کارها در ادامه فعالیت به بلوغ کامل دست می یابند.

 

کارآفرینی

 

 

بررسی فرق استارتاپ با کارآفرینی در میزان ریسک کار

ریسک پذیری بالای استارتاپ ها نسبت به فرایندهای وابسته به کارآفرینی سومین فرق استارتاپ با کارآفرینی می باشد. غالبا ورود به حوزه فعالیت استارتاپ ها نسبت به سایر مشاغل از میزان ریسک بالایی برخوردار است. سرمایه مورد نیاز نیز در فرایندهای مربوط به کارآفرینی بسیار بیشتر از راه اندازی یک استارتاپ می باشد. در نهایت تمامی این موارد از تفاوت های اصولی در میان استارتاپ ها و کارآفرینی در نظر گرفته می شود.

 

مشکلات موجود در مسیر این دو شیوه

به خاطر داشته باشید که در بیان فرق استارتاپ با کارآفرینی به این موضوع اشاره شد که استارتاپ ها در پی راه اندازی کسب و کارهای جدید می باشند. در نهایت غالبا برای ایجاد یک استارتاپ موفق نیاز به حضور اعضای فراوان و یا سرمایه آنچنانی نیست. در واقع استارتاپ ها غالبا با آزمون و خطای مکرر مسیر موفقیت خود را پیدا می کنند و در آن مسیر حرکت می نمایند. معمولا حوزه فعالیت شرکت های ایجاد شده در قالب استارتاپ ها در حوزه تکنولوژی می باشد و عدم موفقیت در این زمینه می تواند سبب نابودی کامل شرکت شود. در نتیجه ریسک پذیری در شرکت های ایجاد شده به شیوه استارتاپی بیشتر از شرکت هایی می باشد که به صورت حضوری ارائه خدمت می نمایند. این شرکت ها سعی می نمایند تا با شناخت خلاهای موجود در کسب و کارهای مختلف اقدام به پر نمودن آنها نمایند و اسباب موفقیت خود را ایجاد کنند.

 

کارافرینی در ایران

 

 

 

فرق کارآفرینی و اشتغال

در ادامه این متن قصد داریم تا به بررسی فرق کارآفرینی و اشتغال در دنیای اطراف بپردازیم. در درجه اول هر یک از ما می دانیم که اشتغال در دنیای اطراف نیازمند دانش، تجربه و بازاریابی می باشد. این مورد خود می تواند به عنوان فرق کارآفرینی و اشتغال در نظر گرفته شود. برای مثال در یک استارتاپ که در فرایند خدماتی مانند تعمیر وسایل الکترونیکی فعالیت می نماید تعداد افراد شاغل در مقابل مخاطبان بسیار کم می باشد. علت اصلی این امر نیز در ورود تکنولوژی و فناوری در این عرصه می باشد. به شکلی که تمامی مراحل اجرایی در استارتاپ ها از طریق شبکه ارتباطی اجرایی می شود و حضور نیروی کار کمتر مشاهده می گردد.

در بیان فرق کارآفرینی و اشتغال می توان به این مورد نیز اشاره نمود که عموما حیطه فعالیت ما در اشتغال بسیار محدود می باشد و قادر به پوشش دهی مجموعه کوچکی از انسان ها می باشیم. در نهایت نیز اشتغال می تواند در هر زمینه و به هر شیوه ای اجرایی گردد در حالی که در استارتاپ ها همه ی مراحل اجرایی منظم و دقیق می باشد.

 

استارت آپ های ایرانی

 

 

 

بررسی سایر موارد موجود میان فرق کارآفرینی و اشتغال

فرق کارآفرینی و اشتغال در موارد متعددی مشاهده می شود. یکی از تفاوت های اساسی که می توان به آن پرداخت نوع شیوه اشتغال افراد می باشد. در واقع اشتغال دارای شاخه های مختلفی می باشد. برای مثال یکی از شیوه های اشتغال، مشارکت در پروژه های اجرایی توسط دولت ها می باشد. در این شاخه شما نیازمند اجرای دقیق اوامر با وجود کمترین تفاوت کلی می باشید. در حالی که در استارتاپ ها خلاقیت و نوآوری مهمترین عنصر در نظر گرفته می شود.

دکتر ماکان آریاپارسا کارآفرین موفق

 

فرق کارآفرینی و نوآوری

حال در ادامه این مقاله قصد داریم تا به بررسی فرق کارآفرینی و نوآوری بپردازیم. شناخت فرق کارآفرینی و نوآوری نیز از موارد مهمی است که نیاز است پیش از راه اندازی هر فعالیتی نسبت به آن دانش کافی داشته باشیم. در واقع کارآفرینی به مفهوم یک ایده جدید برای راه اندازی یک کسب و کار می باشد. حال آنکه نوآوری به معنای استفاده از فرصت های جدید برای راه اندازی آن کسب و کار است. در نهایت می توان اینگونه بیان نمود که مسیر اصلی بعد از ایجاد هرگونه کسب و کار اقتصادی ورود به مرحله نوآوری می باشد. در واقع نوآوری به بقا و تکامل هر گونه کسب و کاری کمک شایان می نماید. با شناخت فرق کارآفرینی و نوآوری می توان به این مفهوم رسید که در قدم بعد بعد از ایده پردازی و خلق کاری جدید نوبت به نوآوری برای توسعه آن کسب و کار می باشد.

 

فرق کارآفرینی و اشتغال

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *