ارائه دکتر ماکان آریا پارسا در کلاس هدف گذاری

طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا کارآفرینی در ورزش بحث مهم و ضروری در هر جامعه می باشد که در ادامه این متن قصد داریم به آن بپردازیم. ورزش نیز مانند هر گونه فعالیت خدماتی دیگر برای بعد اقتصادی می باشد. در واقع برای پیشرفت و تعالی ورزش نیاز است تا مدیران این عرصه از فنون اقتصادی سرمایه گذاری در این زمینه بیشترین بهره را ببرند. امروزه اقتصاد و سیاست های جهانی نیز در بازی های ورزشی نقش مهمی را ایفا می کنند. در نتیجه نمی توان از تاثیرات زیاد این موضوع در امر ورزش چشم پوشی نمود. همین امر نیز سبب شده است تا ما شاهد حضور پر قدرت ورزش در ساختارهای اجتماعی و اقتصادی برخی از جوامع بشری باشیم. این ظرفیت کلان سبب شده است تا کارآفرینان بتوانند از آن برای ایجاد ساختارهای اقتصادی و تجاری ورزشی بیشترین استفاده را نمایند. امروزه ورزش فراتر از یک فعالیت جسمانی معمولی در نظر گرفته می شود.

دکتر ماکان آریا پارسا کارآفرین جوان

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا ورزش در دنیای امروز یک صنعت است با ظرفیت های فراوان که می تواند در عرصه های دیگر مانند آموزش و پرورش نیز نقش کلیدی را ایفا نماید. در نهایت کارآفرینی در ورزش در کشورهای مختلف از ساختار متفاوتی برخوردار می باشد. در واقع می توان اینگونه بیان نمود که ورزش نیز از اموری است که به صورت مستقیم از تکنولوژی تاثیر می پذیرد. امروزه ما شاهد صدرنشینی بسیاری از کشورهای توسعه یافته در مسابقات جهانی می باشیم که این امر خود بیان کننده نقش موثر تکنولوژی در پیشرفت ورزش یک کشور می باشد. در نهایت سرمایه گذاری در ورزش و به ویژه بعد حرفه ای آن می تواند برای کارآفرینان و صاحبان سرمایه امری بسیار پر سود باشد.

انواع کارآفرینی در ورزش

شناخت و بررسی انواع کسب و کار در حوزه ورزش

کارآفرینی در ورزش نیز دارای ابعاد و ساختارهای مختلف می باشد که در ادامه این متن قصد داریم این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم. در واقع ما می توانید بر اساس معیارهای متعددی امر سرمایه گذاری در ورزش را دسته بندی نماییم. از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا یکی از انواع کارآفرینی در ورزش مربوط به ورزش هایی با ساختار همگانی و در نهایت جامعه محور می باشد. غالبا در کارآفرینی هایی که دارای ساختاری جامعه محور می باشد مشارکت و سرمایه گذاری به صورت مستقیم بین تیم های ورزشی و سایر بخش ها صورت می پذیرد. در این رابطه می توان به سرمایه گذاری ارگان های دولتی، نظامی، دانشگاه ها و مدارس کشور بر تیم های ورزشی اشاره نمود. این نوع سرمایه گذاری دارای ساختاری سودمند می باشد و سبب ایجاد منافع اقتصادی بالایی می شود. یکی از حوزه های اجرایی در این روش را می توان به حضور گسترده مردم در بهبود شرایط گردشگری ورزشی و تاثیر کارآفرینی جامع محور بر این بخش اشاره نمود.

شکل دیگری از کارآفرینی در حوزه ورزشرا می توان شامل کارآفرینی شرکتی دانست. این نوع از کارآفرینی که در ورزش شکل می گیرد می تواند دارای دو ساختار متفاوت باشد. در شکل اول تنها تولید محصول معیار می باشد در حالی که در نوع دوم فرایند اجرایی دارای نقش مهمی می باشد. توجه به کارآفرینی فرایندی در ورزش هایی که در جامعه دارای مقبولیت بالایی می باشند می تواند سبب سودآوری بالایی گردد. در نوع کارآفرینی شرکتی که بر پایه تولید محصول استوار می باشد از کاربران توقع می رود تا محصول با کیفیتی را در حوزه ورزش و یا ترویج ورزش به بازار ارائه دهند.

کارآفرینی ورزشی در ایران

بررسی شاخه های دیگری از راه اندازی کار در ورزش

در بحث انواع کارآفرینی در ورزش ما شاهد مدل های مختلفی می باشیم که هر یک در پیشرفت ورزش در جامعه نقش کلیدی را ایفا می نمایند. شکل دیگری از انواع کارآفرینی در ورزش شامل کارآفرینی در ورزش های شهری می باشد. در این شیوه هدف کارآفرین توسعه تجهیزات و امکانات مورد استفاده در شهرها می باشد. در شکل بومی این نوع از کارآفرینی می توان به کارآفرینی در حوزه ورزش های همگانی اشاره نمود. در این نوع کارآفرینی نیاز است تا کارآفرینان به صورت مستقیم با حوزه های دولتی در تبادل ایده و نظر باشند. در نهایت کارآفرینی شهری در سطوح عظیم تر مانند برگزاری رویدادهای بزرگ ورزشی می تواند برای کارآفرینان بسیار سودمند باشد.

یکی دیگر از انواع کارآفرینی در ورزش را می توان تحت عنوان کارآفرینی اجتماعی نام برد. بر باور دکتر ماکان آریا پارسا در این روش هدف ترویج و اشاعه یک رفتار مثبت در سطح جامعه می باشد. مثل ترویج کاربرد دوچرخه برای تردد در سطح شهرها که در این حیطه دسته بندی می گردد. در نهایت می توان اینگونه بیان نمود که کارآفرینی در حوزه ورزشو موفقیت در این زمینه تابع عوامل متعددی می باشد.

کارآفرینی در ورزش همگانی

کارآفرینی ورزشی در ایران

در حال حاضر کشور ما از زیرساخت های ضعیفی در بحث راه اندازی انواع کارآفرینی در ورزش برخوردار می باشد. همین امر نیز سبب شده است تا ورزش کشور ما به جز تعداد محدودی از ورزش های مطرح در سایر رشته ها پیشرفت چندانی نکند. اما این امر به معنای عدم سودمندی در سرمایه گذاری در بخش ورزش نمی باشد.

در واقع این ضعف خود یک فرصت بزرگ برای توسعه و ایجاد کارآفرینی در ورزش می باشد. ایران از جمله کشورهایی می باشد که می تواند در رشته های مختلف ورزشی نتایج قابل قبولی کسب نماید. امروزه ما می توانیم از این فرصت در زمینه ایجاد کارآفرینی در حوزه ورزش داخلی و بین الملل استفاده نماییم. برخی از حوزه های کارآفرینی در بخش ورزش شامل امور تبلیغاتی و ترویجی، مدیریت اماکن ورزشی مانند استخرها و باشگاه ها، مدیریت سازمان های ورزشی و تولید محصولات ورزشی می باشد.

کتاب کارآفرینی در ورزش

بررسی نقش کارآفرینی در ورزش همگانی

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا کارآفرینی در ورزش همگانی شکل دیگری از بحث کارآفرینی در حوزه ورزش می باشد که در ادامه این متن قصد داریم به آن بپردازیم. در واقع کارآفرینی در ورزش همگانی دارای جنبه های مختلفی می باشد. به شکلی که شما به راحتی می توانید از تکنولوژی موجود و فناوری در این حوزه استفاده نمایید. یکی از شیوه های کاربردی کارآفرینی در ورزش همگانی برگزاری دوره های آنلاین و آموزش حرفه ای انواع ورزش ها می باشد. شما به راحتی می توانید از این ظرفیت بزرگ در آموزش گسترده ورزش هایی مانند یوگا، بدنسازی، مدیتیشن و سایر ورزش ها بهره ببرید. در نهایت اجرای مشاوره تخصصی در حوزه های ورزشی و امور مربوط به ورزش مانند تغذیه، امور پزشکی و فیزیوتراپی ورزشی از دیگر شاخه هایی می باشد که در ورزش همگانی می تواند زمینه ایجاد کارآفرینی شود.

معرفی کتاب کارآفرینی در ورزش

امروزه ما شاهد توجه ویژه به مباحث کارآفرینی در حوزه های ورزشی می باشیم. به شکلی که برخی از صاحب نظران در این زمینه به تولید محتوا می پردازند. کتاب کارآفرینی در ورزش یکی از انواع مطالبی می باشد که در این حوزه تولید و در اختیار کاربران قرار گرفته است. نگارندگان این کتاب آقایان ابوالفضل فراهانی و  عبدالمهدی نصیرزاده به صورت کاملا تخصصی به این موضوع پرداخته اند. ایشان در این کتاب به موضوعات مهمی مانند بحث ترویج در ورزش، مدیریت اماکن ورزشی، مدیریت و برنامه ریزی سازمان های ورزشی، امور آموزشی و پژوهشی می پردازد.

نمونه کارآفرینی اجتماعی در ورزش

نمونه کارآفرینی اجتماعی در ورزش

همانگونه که در متن نیز به آن اشاره نمودیم کارآفرینی دارای حوزه های مختلفی می باشد. کارآفرینی اجتماعی در ورزش نیز یکی دیگر از شاخه های کارآفرینی می باشد امروزه توسط محققان مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است. سرمایه گذاری و توسعه این بخش می تواند تا حد زیادی سبب بهبود اوضاع اجتماعی و فرهنگی در یک جامعه شود. در نهایت این بخش دارای منابع فراوانی در زمینه کارآفرینی و توسعه می باشد. یکی از نمونه های قابل توجه اجرای کارآفرینی ورزشی برگزاری مسابقات دوستانه میان دو تیم استقلال و اشتوتگارت آلمان در زمان بروز زلزله بم می باشد. هدف از برگزاری این مسابقه کمک به زلزله زدگان بم بود که توانست تاثیرات فرهنگی زیادی نیز در جامعه باقی بگذارد. البته توجه به این موضوع الزامی است که هنوز هم تعریف کاملی برای مبحث کارآفرینی اجتماعی در حوزه ورزش ارائه نشده است. توسعه این بخش می تواند در بهبود مبادلات اجتماعی جاری در جامعه نیز نقش موثری داشته باشد.

کارآفرینی در فوتبال

فوتبال یکی از ورزش هایی می باشد که در سطح جهانی دارای مقبولیت بالایی می باشد. همین مقبولیت جهانی این ورزش سبب شده است تا کارآفرینان بتوانند به راحتی در حوزه های مختلف این ورزش وارد عمل شوند. امروزه فوتبال آنچنان بازی تاثیرگذاری تبدیل شده است که به راحتی می تواند بر سیاست های اجرایی یک کشور نیز موثر باشد. فوتبال در دنیای امروز نمود دیگری از قدرت نمایی کشورهای سرمایه دار برای سایر کشورهای دنیا می باشد.

دکتر ماکان آریا پارسا جوان خوش فکر ایرانی

در ادامه قصد داریم به بررسی برخی از فرصت های موجود در حوزه کارآفرینی در این ورزش بپردازیم. یکی از فرصت های پیش رو برای توسعه ورزش فوتبال در جهان توسعه آکادمی های تخصصی آموزش این رشته می باشد. از دیگر جنبه های کارآفرینی در ورزش فوتبال می توانیم به تولید محصولات ورزشی و ترویجی در این حوزه و سرمایه گذاری در یک شبکه آژانس تبادل بازیکنان اشاره نماییم. البته در فوتبال ما شاهد فرصت های دیگر اشتغال زایی نیز می باشیم. راه اندازی دادگاه ها، رستوران ها، خدمات نظافتی، بازاریابی وابسته و ارائه آمارهای جهانی تنها بخش از حوزه عظیم کارآفرینی در این رشته ورزشی می باشد.

کارآفرینی در فوتبال

کارآفرینی در ورزش والیبال

والیبال نیز مانند فوتبال از ورزش های قابل توجه در کشور ما می باشد. همین مقبولیت سبب شده است تا کارآفرینی در این حوزه سبب سودآوری بالایی برای سرمایه گذاران شود. در ورزش والیبال نیز مانند ورزش فوتبال ظرفیت عظیمی در بحث کارآفرینی مشاهده می شود. مهمترین زمینه کارآفرینی در ورزش والیبال راه اندازی آکادمی های تخصصی آموزش والیبال و همچنین تولید محصولات ورزشی مورد نیاز در این رشته ورزشی می باشد. در نهایت کارآفرینی در حوزه ورزش دارای ظرفیت عظیمی می باشد که هر یک از ما می توانیم در بخشی از آن فعالیت نماییم.

1 دیدگاه

  • Avatar for moderator جهان فرد گفت:

    درود بر روشنگری های استاد عزیز
    بسیار عالی و سودمند بوده ولی اشباع ظرفیت یک کشور بسیار مهم هست می‌توانیم پیرو فرمایشات دکتر به صادرات این مهم هم بپردازیم به جغرافیای نزدیک در ابتدا ،
    البته اتفاق افتاده ولی هماهنگ و هدفمند نبوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *