چهره خندان ماکان آریا پارسا

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا روستاها دارای ظرفیت عظیمی برای اشتغالزایی و در نهایت رشد و توسعه صنعت کشاورزی هستند. احیای این ظرفیت نیاز به همت و توانایی بالایی دارد که عموما کارآفرینان روستایی از این ظرفیت بیشترین استفاده را می نمایند. کارآفرینی در روستا تفاوتی چندانی با کارآفرینی در شهر ندارد و ورود به آن می تواند ما را با چالش های فراوانی مواجه نماید. همچنین متقاعد نمودن نیروی کار جوان برای اسکان و اشتغال در روستاها می تواند قدری دشوار باشد.

از نظر دکتر ماکان اریا پارسا امکانات رفاهی موجود در شهرها مانند یک جاذبه عظیم عمل می کند و بسیاری از ساکنان مناطق روستایی در آرزوی مهاجرت به شهرهای بزرگ هستند. ایجاد فرصت های شغلی مناسب در روستا می تواند در این بین نقش خنثی کننده ای را ایفا نماید. توجه به این امر می تواند از مهاجرت ساکنان روستاها به شهرها جلوگیری نماید. در ادامه این متن قصد داریم تا به معرفی ظرفیت های بالای روستاها بپردازیم و نقش کارآفرینی در توسعه روستاها را بررسی نماییم.

کارهای زودبازده در روستا

بررسی برخی دلایل اهمیت کارآفرینی در روستا

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا روستاها حاصل پیدایش اولین تمدن های بشری هستند. گاهی مشاهده می شود که برخی از این روستاها دارای سابقه تاریخی چند هزار ساله می باشند. سابقه تاریخی طولانی مدت این اجتماعات انسانی نشان دهنده کارایی مناسب آنها در ایجاد فضایی یکپارچه برای کار و زندگی است. مردم ساکن در روستاها از زمان های قدیم با مشاغل سنتی مانند کشاورزی، دامپروری و تولید صنایع دستی روزگار سپری می نموده اند. مالکیت اراضی کشاورزی نیز در روستاها سبب می شود تا روستاییان نسبت به منافع مالی خود توجه ویژه ای داشته باشند.

امروزه بسیاری از روستاییان به دلیل تغییرات اقلیمی و کاهش درآمد این مناطق را به قصد شهرها ترک می نمایند. کوچ اجباری این افراد به مناطق شهر نشینی سبب می شود تا آنها با مشکلات فراوانی مواجه گردند. دکتر ماکان آریا پارسا معتقد است که بحث مهم حاشیه نشینی در شهرها یکی از معضلات ایجاد شده در اثر فرایند مهاجرت روستاییان به شهرها می باشد. حال بررسی موردی ناهنجاری های ایجاد شده در اثر خرده فرهنگ های زندگی روستایی خود نشان دهنده لزوم توجه به بحث کارآفرینی در روستا می باشد.

مشاغل زود بازده کشاورزی

هدر رفت منابع در روستاها

از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا کشاورزی در بسیاری از مناطق روستایی کشور ما هنوز هم با روش های کاملا سنتی اجرایی می شود. کشاورزی سنتی در کشور عامل اصلی هدر رفت بخش بزرگی از منابع موجود در روستاها می باشد. در این بین نمی توان از هدر رفت محصولات تولید شده توسط روستاییان نیز چشم پوشی نمود. در نتیجه می توان اینگونه بیان نمود که شاید کارآفرینی در روستا بتواند از هدر رفت بخش بزرگی از منابع موجود در روستاها جلوگیری نماید. به طور معمول کارآفرینان در بخش کشاورزی استفاده از دانش را راهکار مناسبی برای توسعه و پیشرفت می دانند. ورود تکنولوژی و دانش به بخش کشاورزی می تواند سبب افزایش عملکرد اقتصادی در روستاها و افزایش تاب آوری در روستاییان گردد. دانش می تواند سبب شود تا میزان بازدهی تولید محصولات تا حد زیادی افزایش یابد.

 

معرفی برخی از کارهای زودبازده در روستا

همانگونه که در متن نیز به آن اشاره نمودیم روستاها دارای ظرفیت بزرگی در راه اندازی فعالیت های اقتصادی می باشند. نیروی کار ارزان و در دسترس بودن بسیاری از امکانات روستاها را به مکانی مناسب برای رشد اقتصادی تبدیل نموده است. امکان اشتغال به کارهای زودبازده در روستا که سرمایه چندانی نیاز ندارند یکی از مواهب اقتصادی کارآفرینی در روستاها می باشد. از جمله کارهای زودبازده در روستا ها که امروزه نیز حضور آن بیش از گذشته الزامی می باشد. راه اندازی دفاتر خدمات الکترونیکی در روستا است. نفوذ حداکثری تکنولوژی به زندگی روزمره ما سبب شده است تا در دورترین نقاط جغرافیایی نیز حضور اینگونه خدمات الزامی باشد.

البته در این بین مشاغل دیگری نیز هستند که می توانند در حیطه کارهای زودبازده در روستا ها درجه بندی شوند. پرورش گل و گیاهان خانگی یکی از مشاغلی می باشد که امروزه در بسیاری از روستاها سبب افزایش کارآفرینی در روستا شده است. در واقع ایجاد اینگونه مشاغل خود عامل پدید آورنده چرخه فعالی از سایر مشاغل اقتصادی می باشد. جابجایی، پخش و بازاریابی محصولات می تواند سبب شود تا مشاغل دیگری نیز در این بین ایجاد گردد.

ایده های ناب روستایی

 

راه اندازی مراکز پرورش قارچ و بررسی تاثیر اقتصادی اینگونه مراکز بر افزایش رفاه عمومی

کارآفرینی در روستا می تواند دارای شاخه های متعددی باشد. برخی از این کارها را می توان در حیطه مشاغل زود بازده کشاورزی دسته بندی نمود. مشاغل زود بازده کشاورزی مشاغلی هستند که در مدت زمان کوتاهی فعالان در آن می توانند شاهد بازگشت سرمایه های خود باشند. پرورش قارچ یکی از کارهای زود بازده در روستاها می باشد که می توان آن را با سرمایه بسیار محدودی نیز راه اندازی نمود. امروز مصرف این ماده غذایی در کشور ما بسیار افزایش یافته و همین امر نیز عامل موفقیت در این کسب و کار می باشد. همچنین تولید کنندگان می توانند با فراوری این ماده میزان ارزش افزوده آن را در حد بسیار زیادی افزایش دهند. در نتیجه این شغل دارای آینده مناسب می باشد و در دسته مشاغل زود بازده کشاورزی طبقه بندی می شود.

تولید فرآورده های حاصل از محصولات کشاورزی

یکی دیگر از مشاغلی که می تواند سبب کارآفرینی در روستاها شود فرآوری محصولات زراعی تولید شده در روستاها می باشد. در بسیاری از مواقع مشاهده می شود که در یک روستا حجم بالایی از میوه هایی طبیعی و ارگانیک تولید می شود و به دلیل نبود امکانات حمل و نقل این محصولات از بین می روند. این امر خود باعث هدر رفت حجم بالایی از منابع موجود در روستاها می شود. در نتیجه امروزه کارآفرینان با راه اندازی کارخانه های فرآوری محصولات زراعی توانسته اند از ایجاد ضایعات در این بخش جلوگیری نمایند.

فرآوری محصولات زراعی از ایده های ناب روستایی می باشد که می تواند سبب توسعه اقتصادی در روستاها شود. در واقع راه اندازی کارخانه های تولید محصولاتی مانند مربا، خیارشور، ترشی و میوه خشک توانسته فرصت های فراوانی را برای اشتغال روستاییان فراهم نماید. راه اندازی این کارخانه ها در روستاها به دلیل تامین مواد اولیه به صورت مستقیم از روستا از مشاغل زود بازده کشاورزی در نظر گرفته می شود.

پردرآمد ترین روستای ایران

تولید گیاهان دارویی و نقش آن در کارآفرینی در روستاها

یکی از مشاغل زنان روستایی که امروزه توانسته شرایط رفاهی را برای آنها بهتر نماید امر پرورش گیاهان دارویی می باشد. در واقع پرورش گیاهان دارویی یکی از مشاغلی می باشد که می تواند برای فعالان در آن درآمد بالایی را ایجاد نماید. شیوع همه گیری کرونا در دنیا بازگشت مجدد به درمان های سنتی بود و همین امر نیز سبب شد تا اشتغال به این رشته در روستاها بیشتر از گذشته رواج یابد. در واقع پرورش گیاهان دارویی از ایده های ناب روستایی می باشد که می تواند به توسعه سایر صنایع مانند صنایع تولید دارو و محصولات بهداشتی نیز کمک نماید. امکان فعالیت زنان روستایی در این رشته از دیگر دلایل ورود کارآفرینان به این بخش می باشد. عموما زنان روستایی دارای قدرت فراوانی در اجرای کارهای کشاورزی می باشند و همین امر می تواند سبب موفقیت هر چه بیشتر آنها در امر تولید گیاهان دارویی شود.

تولید زعفران و بهبود شرایط اقتصادی روستاهای تولید کننده

امروزه می توان شاهد کشت زعفران در مناطق زراعی مختلف ایران بود. کشت این محصول زراعی توانسته است به بهبود شرایط اقتصادی زنان و مردان ساکن در روستاها کمک شایانی نماید. تولید زعفران نیز از مشاغل زود بازده کشاورزی می باشد. در واقع روستاییان می توانند از روش های نوینی مانند کشت گلخانه ای زعفران نیز برای افزایش محصول خود استفاده نمایند. در نهایت کشت زعفران نیز در شرایط زراعی محدود نیز قابل اجرا می باشد و می تواند سبب سودآوری برای کشاورزان شود.

مشاغل زنان روستایی

 

افزایش بوم گردی در روستاها

بوم گردی نیز از مشاغل روستایی می باشد که می تواند علاوه بر بهبود شرایط زندگی روستاییان سبب ارزآوری نیز برای کشور شود. امروزه ما شاهد نمونه های بسیار موفقی از راه اندازی کمپ های بومگردی در کشور می باشیم که سالانه حجم بالایی توریست را پذیرایی می نمایند. از دیگر ایده های ناب کارآفرینی در روستاها می توان به تولید محصولات سنتی، تولید محصولات لبنی و فروش انواع محصولات و غذاهای سنتی اشاره نمود.

دکتر ماکان آریا پارسا کارآفرین جوان

شناخت پردرآمد ترین روستای ایران و بررسی راز موفقیت آنها

در کشور ما شاهد کارآفرینی در روستاهایی می باشیم که توانسته است تا حد زیادی سبب تحول در زندگی جمعی مردم آن روستاها شود. در این بین می توان به روستاهایی اشاره نمود که ساکنان آن دارای اشتغال صد درصدی می باشند. راه اندازی بوم گردی و ایجاد جاذبه های توریستی یکی از ایده های ناب روستایی می باشد که توانسته در زندگی عمومی مردم روستا نقش موثری داشته باشد. عباس برزگر یکی از روستاییان موفقی می باشد که توانسته است از روش های نوین بوم گردی برای جذب توریست های خارجی استفاده نماید. این کارآفرین موفق توانسته است در طی یک دهه شرایط زندگی خود و مردم روستایش را بسیار متحول نماید. ما در کشور خود شاهد حضور کارآفرینان موفق می باشیم که توانسته اند سبب تغییر در شرایط زندگی خود و بسیاری افراد دیگر شوند. این افراد از ظرفیت بالای موجود در روستاها برای تحقق اهداف خود استفاده نموده اند.

کارآفرینی

مشاغل زنان روستایی

زنان نیروی کار فعال در روستاها می باشند که می توانند سبب تحولات عظیمی در وضعیت معیشت خانواده های روستایی شوند. کارآفرینی در روستاها با استفاده از این ظرفیت و ایجاد تعاونی های روستایی می تواند عامل ورود این نیروی بالفعل در فعالیت های کشاورزی شود. در نهایت اشتغال در روستاها با استفاده از مشاغل زود بازده کشاورزی و ایده های ناب روستایی امری ممکن می باشد. در نهایت باید برای این ظرفیت کلان برنامه ریزی نمود و مسیر تحول شرایط را برای آنها محقق کرد. در نهایت ایجاد کارهای زودبازده در روستا می تواند سبب ایجاد محیطی مناسب برای فعالیت زنان روستایی شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *