تقویت حافظه کوتاه مدت

بر باور دکتر ماکان آریا پارسا تقویت حافظه کوتاه مدت اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا این نوع حافظه از داده‌ها و وقایع کوتاه مدت محافظت می‌کند. این نوع حافظه زمانی که با اطلاعات جدید مواجه می‌شود از آن‌ها استفاده می‌کند و در برنامه ‌ریزی و انجام وظایف روزمره انسان نقش بسیار مهمی ایفا می‌نماید. تقویت حافظه به افزایش مهارت‌های شناختی، افزایش توجه، بهبود حل مسائل و نحوه تصمیم گیری کمک می‌کند. بنابراین توسعه حافظه کوتاه مدت اهمیت بالایی دارد.

 

تقویت حافظه کوتاه مدت چیست؟

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا تقویت حافظه کوتاه مدت به روش‌هایی گفته می‌شود که برای بهبود و تقویت حافظه‌ انجام می‌گردد. ارتقای کارایی حافظه کوتاه مدت باعث می‌شود داده‌هایی که تا چند دقیقه قبل یا ساعت اخیر دریافت شده‌اند را نگهداری کند‌. این امر می‌تواند با تغذیه مناسب، ورزش، استراحت کافی، استفاده از شیوه‌های یادگیری متنوع بهبود یابد. به صورت کلی مراقبت از مغز و استفاده از تکنیک‌های مختلف می‌توانند به بهبود حافظه کمک کنند.

 

تنظیم ساعت خواب

از دید دکتر ماکان آریا پارسا تنظیم ساعت خواب می‌تواند نقش مهمی در تقویت حافظه کوتاه مدت داشته باشد. خواب کافی در طول شب یعنی 7 الی 9 ساعت به مغز اجازه می‌دهد تا اطلاعات جدید را به خوبی پردازش کند و آن‌ها را به حافظه‌ طولانی مدت منتقل نماید. همچنین خواب به مغز کمک می‌کند تا داده‌ها را جایگزین نماید و ایده‌ها و مهارت‌ها را تثبیت کند. در حقیقت تنظیم ساعت خواب با توجه به مقدار متناسب با نیاز فرد صورت می‌گیرد. تحقیقات نشان داده‌اند که خواب کافی در شب باعث افزایش تمرکز و توسعه حافظه می‌شود. بنابراین برنامه‌ ریزی منظم برای مدت زمان خواب کافی می‌تواند به تقویت حافظه کمک نماید.خوراکی تقویت حافظه کوتاه مدت

 

کسب مهارت جدید

به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا کسب مهارت‌های جدید می‌توانند موجب تقویت حافظه کوتاه مدت شوند. هنگامی که افراد یک مهارت جدید یاد می‌گیرند، مغز به طور فعال به وظیفه خود ادامه می‌دهد و اتصالات نورونی جدید ایجاد می‌نماید. این فرآیند موجب بهبود حافظه می‌شود؛ زیرا مغز داده‌های جدیدی یاد می‌گیرد و آن‌ها را ذخیره می‌کند. یادگیری مهارت‌هایی مانند نقاشی، موسیقی، زبان‌های خارجی، برنامه ‌نویسی یا حتی ورزش‌های مختلف می‌توانند به ایجاد انگیزه و تحریک مغز کمک نمایند. افراد در مواجهه با مشکلات و چالش‌های مربوط به یادگیری مهارت‌ها به ارتقای حافظه خود کمک فراوانی کنند. به طور کلی یادگیری مهارت‌های جدید راندمان مغز را افزایش می‌دهند.

 

مشت کردن دست‌ها

مشت کردن دست یک فعالیت فیزیکی ساده است که به تقویت حافظه کوتاه ‌مدت کمک می‌کند. در واقع فعالیت‌های بدنی مانند تمرین ورزشی و حتی مشت کردن دست موجب بهبود پیشرفت راندمان مغز و حافظه می‌شوند. هنگامی که شما دست خود را مشت می‌کنید، این عمل موجب ازدیاد گردش خون و اکسیژن به مغز می‌گردد که حافظه و فرایندهای شناختی را تقویت می‌کند. همچنین مشت کردن دست می‌تواند تمرکز و توجه را بهبود دهد. به صورت کلی بهتر است این فعالیت را به همراه تمرینات گوناگون مانند حل مسائل مختلف یا بازی‌های مغزی مانند سودوکو انجام دهید تا از بهبود حافظه برخوردار شوید.

 

معرفی خوراکی تقویت حافظه کوتاه مدت

بر باور دکتر ماکان آریا پارسا رژیم غذایی مناسب می‌تواند نقش مهمی در تقویت حافظه کوتاه مدت ایفا کند. مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان‌ها مانند میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، برنج قهوه‌ای و نوشیدن آب به مقدار کافی از جمله عوامل مهم در ارتقای کارایی حافظه کوتاه مدت به شمار می‌روند. همچنین عصاره گیاهی جینکو بیلوبا نیز به عنوان مکمل‌ غذایی می‌تواند در تقویت حافظه مفید باشد. مهم ترین نکته این است که رژیم غذایی صحیح شامل ترکیبی متنوع از مواد غذایی است. همچنین خوب است بدانید وعده‌های غذایی غنی از ویتامین و مواد معدنی مانند ویتامین  C  و منیزیم هستند. در کل رعایت یک رژیم غذایی مناسب و تنوع در مصرف مواد غذایی می‌توانند به بهبود حافظه کوتاه مدت کمک کنند و در توسعه راندمان مغز موثر واقع شوند.

بازی تقویت حافظه کوتاه مدت،

 

آجیل بهترین خوراکی تقویت حافظه کوتاه مدت

از نظر دکتر ماکان آریا پارسا آجیل یکی از انواع خوراکی تقویت حافظه کوتاه مدت محسوب می‌شود. در حقیقت آجیل‌ها مانند پسته و بادام زمینی از مواد غذایی مفیدی مانند ویتامین، مس، منیزیم و غیره برخوردار هستند که به همین علت راندمان مغز و حافظه را تحت تاثیر قرار می‌دهند. برای مثال ویتامین E به عنوان یک آنتی ‌اکسیدان عمل می‌کند و می‌تواند به تقویت سلول‌های عصبی و توسعه راندمان مغز کمک نماید. همچنین مس و منیزیم نقش مهمی در ارتباطات عصبی دارند و می‌توانند حافظه را تقویت نمایند. بنابراین اضافه کردن آجیل‌ به رژیم غذایی می‌تواند به بهبود حافظه و کارایی مغز کمک کند. اما به این نکته توجه داشته باشید که باید از مصرف بیش از حد آجیل‌ها نیز پرهیز نمایید.

 

شکلات تلخ خوش طعم ترین خوراکی تقویت حافظه کوتاه مدت

شکلات تلخ یکی دیگر از انواع خوراکی تقویت حافظه کوتاه مدت محسوب می‌شود. شکلات تلخ حاوی فلاونوئید‌ است که اثرات مثبتی بر حافظه کوتاه‌ مدت می‌گذارد. فلاونوئید‌ها در شکلات تلخ به تقویت عملکرد مغز و بهبود راندمان حافظه کمک می‌کنند. همچنین شکلات تلخ حاوی قندهای کمتری است که موجب حفظ سلامت عروق خونی در مغز می‌شود. بنابراین مصرف شکلات تلخ به میزان مناسب می‌تواند به تقویت حافظه کمک فراوانی کند. اما باید توجه داشته باشید که مصرف زیاد شکلات تلخ موجب اضافه وزن می‌شود.

 

تخم مرغ بهترین خوراکی تقویت حافظه

تخم مرغ یک منبع عالی از پروتئین و اسیدهای آمینه می‌باشد که برای تقویت حافظه کوتاه ‌مدت بسیار مفید است. تخم مرغ حاوی مواد مغذی از جمله کولین می‌باشد که برای سلامتی مغز الزامی است. کولین یک نوع ویتامین B  محسوب می‌شود که نقش مهمی در ساخت نوروترانسمیترها دارد و این مواد شیمیایی برای انتقال اطلاعات در مغز ضروری هستند. ورود کولین به بدن از طریق تخم مرغ می‌تواند به توسعه حافظه و تقویت فرایندهای شناختی کمک کند. همچنین تخم مرغ حاوی مقدار زیادی آهن، ریبوفلاوین، ویتامین  B2، سلنیوم و دیگر مواد مغذی می‌باشد که انواع بیماری‌های مغزی را کاهش داده و حافظه را تقویت می‌نماید. به طور کلی مصرف این غذا می‌تواند به توسعه حافظه و راندمان مغز کمک کند.

تقویت حافظه کوتاه

آووکادو سالم ترین خوراکی تقویت حافظه کوتاه مدت

آووکادو یک منبع غنی از چربی‌های سالم و مواد مغذی است که به تقویت حافظه کمک می‌کند. این خوراکی حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده است که برای سلامت مغز و عملکرد عصب مفید می‌باشد. این مواد چربی به عنوان منبع انرژی برای مغز عمل می‌نماید و از التهاب مغز جلوگیری می‌کند. همچنین آووکادو حاوی فیبر، ویتامین  K، ویتامین  C، پتاسیم و مواد مغذی دیگر مانند فولات است. این مواد مغذی می‌توانند به جریان خون به مغز کمک کنند و در نتیجه راندمان مغز بهبود می‌یابد. به صورت کلی اضافه کردن آووکادو به رژیم غذایی ضروری می‌باشد؛ چرا که دارای ارزش غذایی بی نظیری است.

این مطلب ادامه دارد…

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *